Som han växer!

Undrar egentligen hur mkt den stora skurken har växt i sommar?! Har inte tänkt så mkt på det förräns nu när det har blivit höst helt plötsligt. Får ta ett rejält rens i hans garderob, för där ligger både stl 98 och 104 helt blandat. Här är ett par byxor jag sydde för ett tag sen, superfina på!!!           

                                                             

Nu har lillskurken blivit så pass stor att han också skulle passa i o ha byxor med lång mudd. Innan har jag tyckt att han har lite för korta ben, men nu är han också stor kille ju, så byxorna kommer till sin rätt ;)





//

Himmagjort kakfat

Jag gör som alla andra tydligen. Tyckte jag hade kommit på en sådan söt lite idé, men när man läser en massa andra bloggar så tycker jag man ser hemmagjorda kakfat i varenda blogg. Men än så länge har jag inte sett nån göra ett sånt här:


            


Blev supernöjd! Lite meck var det men med A. s hjälp går allt, tur man har en meckargubbe!!!! Tyvärr blev det en liten spricka i emaljen, men det håller så länge det håller!


//

Smycken!

Jag och syrran träffas alldeles för sällan på tu man hand, det vill säga utan ungar och män. Men det får väl bli ändring på det, för vi har börjat o göra lite smycken. Just för att det är skoj och vi kan sitta o snacka lite skit under tiden. Nu sist blev det 4 halsband och ett par öronhänge. Är någon intresserad av något så kostar halsbanden 150kr st plus frakt och öronhängena 60 kr plus frakt.



 
     

På halsbandet längst till vänster kan man få instansat namn/eller nått annat ord på de 2 taggar som hänger i ringen. Halsbandet längst till höger går också att få något instansat.


                                             





//


Sommarshorts

Hittade 2 par shorts som jag sydde till den stora skurken strax innan sommaren började. Han har i stort sett levt i dem, han säger att de är så mjuka o sköna ;) Eftersom jag har mudd i alla byxor/ shorts jag syr blir han lite "bortskämd" med att inget klämmer runt magen. När jag vill att han ska ha "köpejeans" på sig tar han av dem såfort han får...den stackaren. Men vem varken vill eller kan leka i stela jeans egentligen!!!???



                                                               


Igår var jag hemma hos en kompis o skålade i champange. Det är inte varje kväll man blir bjuden på nått sånt gott, vi hade nått alldeles speciellt o fira!!!






//

Höstmössor till mina skurkar o en beställning!

Fick hem draktyget för ett tag sen o har velat klippa i det länge. Nu för ett tag sen fick jag tid, så det blev en mössa till den lille o en till den store. De måste ju matcha varandra i det kommande höstrusket! Blir nog vars ett par byxor också skulle jag tro.


                                                          


Sen blev A : s beställning också klar, 1 drakmössa och 1 elefantmössa. Lika bra o klippa till o sy när jag ändå höll på med det tyget. Det är bara skurkenlappen på drakmössan som saknas innan A ska få det. Men lapparna skulle inte komma förrän runt den 23:e, så hon får vänta lite till. 

                                                            


För ett tag sen fick min stora skurk en gunga (själva sittsen) av kompisar till min syrra. Tänkte jag skulle sy något som tack. De har tre söta flickor, deras minsta är lika gammal som min lille skurk, det skiljer 2 dagar och faktiskt rätt så några kilo på dem ;) så därför sydde jag till minstingen.
Fick även en söt lite bild när hon hade det på sig, men det vet jag inte om hennes mamma vill att jag lägger upp här.


                                                           


//

                                                        

Gittes stuvkälla

Ja idag var jag på Gittes igen!! Faktiskt inte för att handla tyger denna gång, även om jag nu ändå kom hem med en kasse ; ) Men det blev bara litegrann, sånt jag var T V U N G E N att ha. Mitt egentliga ärende ner dit var att titta på mönster. För att vara en sådan stor butik tycker jag faktiskt de har snålt utbud. Men troligtvis hitta jag det jag sökte, dvs mönster till min bröllopsklänning. Kan inte berätta eller visa bilder, eftersom min blivande är här inne och snokar ;) Det ska ju vara superhemligt till självaste dagen!


jaha...

vad har jag nu kommit åt för knapp?! texten blev ju helt konstig i förra inlägget.....
Men det verkar ju vara fixat redan!

Biblioteket

Jag och min stora skurk var på biblioteket i måndags. Vi både lånade böcker och lämnade tillbaka. Nått jag stör mig på är folk som snor mönstret i syböckerna. Vill man ha ett mönster så får man väl ändå rita av det !!!!
Så nu har jag lånat hem 2 böcker U T A N mönster, känns helt värdelöst. Tänkte inte på att titta så mönstret låg kvar, trodde faktiskt inte att folk var så snikna, men nu har jag ju lärt mig det till nästa gång.

Har fått hem ett superfint tyg nu, brunt i botten med beiga drakar på. Kommer bild sen, riktigt gulligt är det! Har redan tvättat det, så nu ska jag sätta saxen i det så A. kan få det hon har beställt.

//


lillskurkens

Här är lillskurkens shorts, han har redan hunnit använda dem (ca 1tim) innan han kräkte ner dem. Han hade ätit lasagne då, så det blev riktigt härliga fläckar :) men vanish tar allt...som tur är!


                                                 



//

lära sig nått??

Är det inte det man brukar säga, att man lär sig av sina misstag. Var ju inne i stan och frågade efter nya knivar till min overlock, jo tjena!! För det första så var det en beställningsvara, såklart, sen skulle de kosta ca 400 kr. Hade tänkt mig typ runt 150 kr. Blev så besviken både på butikens service o att jag insåg att jag inte skulle hinna få tag på några knivar i tid (lillkusinens födelsedag). Jaja i värsta fall hade jag ju kunnat sy på min vanliga maskin till honom, men det är ju inte samma sak. Fick ett förslag att försöka lämna dem för slipning, hade ju inget annat val kändes det som. Men det gick inte heller!

Min sambo är ju verkligen super, han har kört hit o dit och resultatet blev att han kom hem med ett par NYA knivar. Kan man bli barnsligt glad, så blev jag det då :) han är en klippa! Min lärdom av detta är -försök inte klippa i nålar med overlocken och gå till den andra syaffären hädanefter!!!!

Efter detta så har jag sytt massor, på 3 dagar har jag hunnit med 1 par byxor och 1 par shorts till lillskurken, 1 par matchande byxor med lång mudd till stora skurken, 1 par byxor och 1 mössa till kusinen och 2 par mössor till bättre behövande. Glömde såklart att ta kort på kusinens kläder, men jag väntar på foto från dem, så vi får se när det blir. Kommer fler bilder sen...


                                                   

//

RSS 2.0