Dagens modell...

Ibland ställer han upp o är hur duktig som helst, min stora skurk! Då gäller det att ta bilder medans man kan. Dessa byxor sydde jag i våras. De turkosa o bruna med molnen, sydde jag till hans gympauppvisning. Han var så glad för dem. Han gillar byxor med lång mudd väldigt mkt. Sen tycker ju jag att de är riktigt snygga med ;)

Har justerat mönstret lite I G E N .... så nu är mudden ytterligare lite längre, tyckte den blev lite i kortaste laget på dessa byxor. Min morbrors kommenatar var "har han shorts o strumpbyxor på sig?" trodde jag skulle dö av skratt när han sa det....


                                         


Jeansen är en lite tajtare modell över höfterna, som enligt mig sitter super på honom. De med dem röd/vita "äggen" som den stora skurken säger har en bil på rumpan. Tyvärr kom både bilen och "äggen" lite långt ner, men det är sånt man får lära sig efterhand.

                                           


Igår körde jag och den stora skurken in till stan i hopp om att kunna köpa ny underkniv till min overlock. Den skulle kosta över 400 kr, vilket råneri!!! Han hade den inte ens hemma, så jag hade varit tvungen o vänta länge på den också. Men han var snäll o tipsa mig om att jag faktiskt kunde slipa dem. Så nu hoppas jag att jag får båda knivarna idag. 



//

Ett par shorts

Min store skurk har fått ett par exakt likadana shorts, som han tycker sååå mkt om. Nu när han skulle stå modell för dessa vägrade han först stå still och sen ville han inte ta av dem :)  Så shortsen måste ju vara sköna, men hans ställning i soffan gör det tyvärr inte så lätt att se hur de sitter på. Nu är de utlagda på tradera iallafall, om någon skulle vara sugen på att köpa dem!


                                                        


Idag fick den lille skurken sina första par skurken shorts.  Återkommer med bild men de är gröna med gå/vit randig mudd. Enda nackdelen är att jag glömde ta bort en nål när jag skulle sy den sista sömen på dem, så underkniven fick sig lite stryk. Nu klipper min overlock inte alls bra, så imorgon är det jag som hänger utanför syaffären i stan för att köpa ny. Typiskt nog fyller ju barnens ena kusin 2 snart o ska firas på lördag. Så jag måste ju hinna sy hans present tills dess..... Håll tummarna för mig att de har knivarna på lager!


//

Min lille skurk

Eftersom jag vet att min lille skurk kommer börja dregla inom de närmaste månaderna har jag sytt lite dregglisar till honom. Blev en bunt som jag vet kommer gå åt. 

      

Min store skurk ville ju såklart också ha, men han dreglar ju inte, mer än när han sover med öppen mun ; ) så han får ha sina 2 som "halsdukar". Självklart måste ju storebror och lillebror matcha varandra i mellanåt så det blev en mini och en stor. Det är så roligt för han blir så glad och nöjd när han får nått jag sytt!! Det är nog den finaste komplimangen för mig .... 

     

//

Första mössan på min overlock

När jag fick min overlockmaskin, tog det 3 dagar innan jag ens hämtade ut den från posten, minst 1 vk innan jag VÅGADE sy på den. Hmm...varför det kan man ju undra, jag skulle tro det var en blandning av pressen på mig själv (för den kostade faktiskt en massa pengar, tänk om jag inte ville/kunde/tyckte om att sy på den). Men oj vad jag har använt den mkt nu, är så glad att A. hjälpte mig o komma till skott, utan honom hade det kanske tagit ännu längre tid :)

Det första jag sydde var en mössa, hade ju lite lagom blivit av med mitt mössmönster, så efter många omritningar av mönster och konstiga provmössor, blev jag färdig med det nya mönstret lagom tills overlocken skulle börja användas. Sen tar det ju inte så lång tid o sy en mössa så det är ju också en anlednning. Ser ju snabbt ett resultat, blev supernöjd!




//

Hur och varför?!

Tanken med denna blogg är att jag ska kunna visa det jag syr och kanske i min tur inspirera någon! Det blir nog en hel del sytragglande, men såklart även en del annat.

Jag har sytt ett tag nu, började när jag var mammaledig med min "stora" skurk. Jag är inte så stormglá i cars, spiderman, musse mm som det tyvärr nästan bara är att välja på när det gäller pojkar. Nu generaliserar jag inte ;) Det var detta i allafall som fick mig att börja sy på riktigt. Jag har alltid tyckt om att sy och sticka men nu hade jag ju verkligen en orsak till o lära mig ordentligt. Det var svärmor som hjälpte mig att sy ihop "stora" skurkens första par byxor och på den vägen är det. Nu är jag mammaledig med den "lilla" skurken, och lagom till detta har jag fått min första overlock maskin....jag är i himmelriket :)

Det sys varje kväll såfort mina småttingar ligger i sina sängar. Min blivande går då ut i garaget o fixar med sitt ;) i skrivande stund är han fortfarande där ute.... *hjärta*

// 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0